Voedsel draait niet meer alleen om het consumeren. Consumenten willen weten waar het vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en wat het met het lichaam doet. Dit vraagt om een nieuwe aanpak voor iedereen die actief is in de voedselketen. FoodBase is onderdeel van de Stichting Nederlands Bakkerij Centrum. FoodBase deelt haar vakkennis, inspecteert en geeft advies aan ondernemers. De klantenkring van FoodBase is divers. Denk hierbij aan het midden kleinbedrijf (MKB) zoals de bakker, de slager en dag horeca, maar ook aan wat grotere klanten in de voedingsmiddelenindustrie.
FoodBase is, ter uitbreiding van het team Hygiëne & Wetgeving, op zoek naar een inspecteur. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig inspecteren van bedrijven en ondernemingen op basis van de voor hen geldende hygiënecode (merendeel in de bakkerijsector).
Je bent een specialist op het gebied van voedselveiligheid en op basis van jouw expertise geef je sturing en advies bij de opdrachtgever op locatie. Je werkgebied is heel Nederland. Bij voorkeur ben je woonachtig in midden Nederland/ regio Zwolle. De functie is 32- 40 uur per week.
Wat ga je doen?
- Zelfstandig bedrijven inspecteren op basis van een hygiënecode.
- Rapporteren en bespreken van inspectieresultaten met ondernemers.
- Nemen van monsters voor microbiologisch onderzoek.
- Onderdeel van de werkzaamheden kan zijn het zelfstandig bedrijven bezoeken voor het geven van een advies op basis van een hygiënecode.
Wat neem jij mee?
- Je hebt een afgeronde opleiding (mbo-niveau) in een richting gerelateerd aan de levensmiddelenindustrie, bijvoorbeeld voedingsmiddelentechnologie, bakkerij of horeca.
- Je hebt kennis van kwaliteit- en voedselveiligheidseisen (bij voorkeur op basis van de hygiënecode) en beschikt over minimaal 2 jaar inspectie of auditervaring. Kennis en affiniteit met de bakkerij is een pré.
- Je bent in bezit van een rijbewijs B.
- Je bent ondernemend, doortastend en een zelfstandige teamplayer. Jij kan luisteren naar de klant, hebt een scherp oog voor detail en durft kritische vragen te stellen.
- Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.
Wat bieden wij?
- Een leuke, afwisselende functie.
- Je maakt kennis met ambachtelijke en industriële bedrijven in de bakkerijbranche, maar ook in andere segmenten, zoals de slagerij, horeca en retail.
- Onderdeel van Team Hygiëne en Wetgeving, bestaande uit gedreven adviseurs en inspecteurs, die zowel bij de kleinere ambachtelijke bedrijven als ook in de industrie opdrachten uitvoeren.
- Regelmatig werkoverleg met je collega’s. Tijdens het overleg praten we elkaar bij en worden recente ontwikkelingen in de markt en wijzigingen in de wetgeving met elkaar gedeeld.
- Een marktconform salaris (€2800 tot €4100 op basis van kennis en ervaring) en prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een lease auto, telefoon en laptop.
- Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
- 28 vakantiedagen per jaar.
Ben jij de nieuwe inspecteur die we zoeken? Aarzel dan niet en solliciteer door je CV en sollicitatiebrief te sturen naar vacature@foodbase.nl.
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Rianne Bil, Teamleider Hygiëne & Wetgeving, r.bil@foodbase.nl of 0317-471234