Nieuws

  • 03 December 2019

Oude ambachten steeds populairder

Het brouwen van bier, het branden van koffie en het bakken van brood. Oude ambachten die, in een nieuw jasje, snel aan populariteit winnen. Waar komt deze ‘revival’ van oude ambachten vandaan?


  • 13 Mei 2019

Nieuw certificeringstraject foodspecialiteitenwinkels

FOODBASE heeft in samenwerking met Stichting Foodspecialiteiten Nederland een compleet nieuw certificeringstraject ontwikkeld!


  • 17 Juli 2017

Gratis gebiedsanalyse voor slagers

FOODBASE Wageningen en het vakblad Vlees+ hebben de handen ineen geslagen om slagers te overtuigen meer klantgericht te gaan werken.


  • 11 Mei 2017

Landelijke media aandacht voor lokale groentespecialist door ludieke actie

Officieel mag Feyenoord zich nog geen kampioen noemen, maar veel Rotterdammers nemen daar alvast een voorschot op nu de club afstevent op de landstitel. Zo ook Frans van de Polder, misschien wel 's lands meest creatieve groenteman.


  • 03 Februari 2017

Koopmotieven: welke consument trek jij aan?

De trend onder consumenten om voeding een centrale rol in het dagelijks leven te geven, zal zich de aankomende jaren verder versterken en ontwikkelen. Mede hierdoor zal de totale foodomzet stijgen van € 54.9 miljard nu naar € 67 miljard in 2025, aldus de voorspelling van het FSIN. Relatief nieuw is dat de koopmotieven gezondheid én gemak meer dan voorheen samen zullen optrekken als belangrijke koopmotieven. Als ondernemer kun je hiervan een graantje mee pikken. Lees het artikel van Frank Janssen van Foodbase.


  • 03 Februari 2017

“Voor een ster eerst goed in de spiegel kijken”

Ruim honderd belangstellenden bezochten afgelopen dinsdag de informatie-avond over het Groenteman met ster-traject. Na werktijd lieten de AGF-specialisten zich informeren over wat hen daarbij te wachten staat. Veel hadden vooraf al besloten mee te doen, bleek uit een kleine enquête.


  • 16 Januari 2017

Groenteman met Ster organiseert kick-off bijeenkomst voor editie 2017

Op 31 januari 2017 organiseert Groenteman met Ster een kick-off bijeenkomst voor de nieuwe editie van de verkiezing. Door de organisatie en deelnemers wordt nog met plezier teruggekeken op de eerste editie van Groenteman met Ster 2016. Dit jaar kent de verkiezing dan ook uiteraard een vervolg. Sinds eind vorig jaar kunnen groentespecialisten zich al aanmelden.


  • 11 Januari 2017

Verlenging Hoe ontbijt jij?- studie goedgekeurd

In 2016, tijdens de opening van het Nationaal Schoolontbijt, zijn de resultaten van het ontbijtonderzoek “Hoe ontbijt jij?” gepresenteerd. Deze studie is uitgevoerd door Wageningen UR in samenwerking met FOODBASE, Rotterdam Lekker Fit en Unilever.


  • 25 oktober 2016

Goedkeuring onderzoek naar een Gezonde Lunch op basisscholen!

Onder regie van FOODBASE is eerder dit jaar een aanvraag gedaan bij de Topsector Kennis en Innovatie (TKI) Agri Food om de mogelijkheid te onderzoeken naar het aanbieden van een gezonde schoollunch voor basisschoolleerlingen.


  • 19 September 2016

Unieke sterrenregen voor de groentespecialist!

Tijdens deze eerste editie ontvingen maar liefst 24 ambachtelijke groentespeciaalzaken 1, 2 of 3 sterren.
De sterren zijn het resultaat van een strenge beoordeling en een bekroning voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid. In totaal wonnen 15 groentespeciaalzaken 1 ster, 6 groentespecialisten kregen 2 sterren en 3 groentespeciaalzaken vielen in de hoogste categorie met 3 sterren.


Quote van Jan Janssen

Jan Jannsen B.V.
Spijkenisse

Quote van Theo de Koning

Zaak van Theo de Koning

Quote van David de Wit

Groenteman David de Wit,
Breda