Geïnteresseerd in deze dienst? Lees er alles over en kom in contact met SVVW.

Hygiëne-inspecties

Een hygiënecode bevat alle belangrijke richtlijnen gericht op voedselveiligheid. Iedere branche heeft hiervoor zijn eigen hygiënecode. Maar over het algemeen zijn er veel overeenkomsten die zich richten op:

  • het onder de juiste condities opslaan en bewerken van grondstoffen en eindproducten;
  • het nemen van de juiste preventiemaatregelen bij het bewerken van producten;
  • het goed reinigen en onderhouden van de productiemiddelen;
  • en persoonlijke hygiëne.

Als uw bedrijf werkt volgens een hygiënecode, is het mogelijk u daarop te laten toetsen door onze partner SVVW. Uw bedrijf wordt dan periodiek bezocht voor een hygiëne-inspectie.

Werkwijze SVVW
De hygiëne-inspecteur van SVVW bezoekt uw bedrijf onaangekondigd voor een inspectie op hygiëne en voedselveiligheid. De SVVW-inspecteurs kennen uw branche en zijn goed ingevoerd in de juiste richtlijnen van de voor u geldende hygiënecode.

Uw bedrijf wordt op alle eisen uit de code gecontroleerd en geïnspecteerd. Vaak levert een bezoek al direct belangrijke verbeterpunten op. Na afloop van het bezoek neemt onze inspecteur enkele producten mee voor een microbiologisch onderzoek.

Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Neem dan even contact met ons op. De juiste contactpersoon en contactgegevens vindt u onderaan deze pagina. 

“Het is belangrijk om uw eigen verantwoording te nemen rondom hygiëne en voedselveiligheid. Dit mag u gewoonweg niet aan het toeval overlaten.”

Babs Bruil
Hygiëne & Voedselveiligheid

Babs@foodbase.nl