Kort traject verscherpt toezicht NVWA (VeTo kort)

Te horen gekregen dat je bedrijf onder verscherpt toezicht van de NVWA staat? En wil je werken aan je verbeterpunten met een kort traject verscherpt toezicht (VeTo kort)? FoodBase is een NVWA geaccepteerd controle- en adviesbureau en onze hygiëne adviseurs en inspecteurs staan klaar voor jou! Samen zorgen we ervoor dat je de herinspectie haalt.

Neem zo snel mogelijk contact met ons op (je moet de NVWA namelijk binnen 14 dagen na de brief laten weten welk adviesbureau je inschakelt). Bel: 0317-471234 dan maken we een afspraak en ben je een stapje dichter bij een geslaagde herinspectie.

Kennis en ervaring in de gehele versbranche

We werken voor diverse organisaties in de versbranche. We hebben kennis en ervaring met de hygiënecode voor het slagers- en poeliersbedrijf, horeca, brood- en banketbakkerij en detailhandel (CBL).

Het korte VeTo traject

Erik Vertelt hieronder meer over het traject.

Wanneer je onder verscherpt toezicht wordt gesteld krijg je een brief van de NVWA waarin staat dat je het traject kort VeTo kan volgen. Hiervoor moet je een geaccepteerd controlesysteem (zoals FoodBase) inschakelen. Om het wat overzichtelijker te maken heb ik hieronder in stappen beschreven wat je als eerst na de brief moet doen en kunt verwachten.

  1. Bel FoodBase: 0317-471234
  2. Maak telefonisch een afspraak met FoodBase
  3. Laat de NVWA weten dat je FoodBase kiest en geef door voor wanneer het bezoek is gepland (waar je dit doorgeeft, lees je in de brief die je van de NVWA hebt ontvangen)
  4. Ik of één van mijn collega’s komt langs en we bekijken samen aan welke overtredingen en risicopunten je bedrijf moet werken
  5. Voer de verbeterpunten door
  6. De NVWA voert een herinspectie uit

Kies je voor een VeTo kort of lang?

Een kort verbetertraject heeft veel voordelen ten opzichte van een lang traject. Bij een VeTo kort kun je kiezen voor hulp van FoodBase. Bij een lang traject moet je alleen werken aan de verbeterpunten. Ook zijn er meerdere inspecties verbonden aan een lang traject Verscherpt Toezicht. Bij een VeTo lang heb je dus veel meer risico op een (tijdelijke) sluiting van je zaak.

Hoe ziet het verbetertraject VeTo kort eruit?

Op de dag van de afspraak kom ik of één van mijn collega’s langs. Samen kijken we aan welke overtredingen en risicopunten je bedrijf moet werken. Op basis daarvan starten we een verbetertraject. In het verbetertraject starten we met het oplossen van de overtredingen, zodat je goed voorbereid bent op de herinspectie van de NVWA  een tot enkele weken na mijn bezoek. Ook geef ik je extra informatie over voedselveiligheid. Zodat je goed voorbereid bent op de vragen van de NVWA tijdens de herinspectie. De NVWA toets tijdens de herinspectie namelijk ook je voedselveiligheid kennis.

Wat gebeurt er na de herinspectie van de NVWA?

Wanneer je de herinspectie haalt, werken we verder aan de risicopunten in je bedrijf. Zo ben je de NVWA voor en voorkom je terugval in lang verscherpt toezicht en een boete. We spreken daarom ook gelijk periodieke controles af.

Interesse? 

Wacht niet te lang en neem contact met ons op. Bel 0317-471234. Heb je vragen die minder spoed hebben? Mail info@foodbase.nl.

 

Erik van Hoogstraten

Hygiëne adviseur 

info@foodbase.nl
0317-471234
Erik van Hoogstraten

Hygiëne adviseur 

info@foodbase.nl
0317-471234