Klanten vertrouwen erop dat je veilig voedsel (produceert en) levert. Zorg er daarom voor dat je volgens de voor jouw branche geldende hygiënecode werkt. Wil je weten hoe voedselveiligheid er in jouw organisatie voor staat? FoodBase ondersteunt je daarbij met hygiëne-inspecties.
Nanda vertelt je hieronder hoe een inspectie verloopt.
Ik kom minimaal één keer per jaar onaangekondigd langs om te toetsen of jouw zaak voldoet aan de eisen van de voor jouw bedrijf geldende hygiënecode. Tijdens zo’n bezoek maak ik een analyse en rapportage op basis van de processen en interviews met medewerkers. Ook neem ik ter verificatie van het proces producten mee voor microbiologisch onderzoek.
Na de inspectie bespreek ik altijd ter plekke het inspectieresultaat en de rapportage. Tijdens dit gesprek gaan we in op wat er al goed gaat in jouw bedrijf en wat er beter kan. Hierbij werken we met een kleurensysteem, zodat je in één oogopslag kunt zien of je de geldende inspectienorm hebt gehaald. Groen betekent dat je het hebt gehaald en je een certificaat van ons ontvangt. Met het certificaat laat je jouw klanten weten dat je voldoet aan alle geldende hygiëneregels. Dit wekt vertrouwen en geeft meerwaarde aan je dienstverlening. Als je oranje scoort, ben je goed op weg en bij rood zijn er nog punten waaraan gewerkt moet worden. Bij oranje of rood volgt dan ook een herhaalbezoek. Voor het herhaalbezoek ga je aan de slag met de verbeterpunten met eventueel hulp van onze adviseurs.
Tip! Zet het certificaat dat je van ons krijgt op de toonbank. Hiermee geef je bij jouw klanten aan dat jouw bedrijf voedselveiligheid belangrijk vindt.
Checkpunt Voedselveiligheid
FoodBase is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geaccepteerd binnen het Checkpunt Voedselveiligheid programma. We behoren hiermee tot één van de weinige inspectiebureaus in Nederland die bedrijven mag beoordelen als Checkpunt Voedselveiligheid. Voldoe je als ambachtelijk bedrijf in één keer aan de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid en dat twee keer achter elkaar, dan krijg je minder controle van de NVWA.
Inspectie zonder certificaat
Wil je alleen weten of voedselveiligheid in jouw bedrijf goed geregeld is? Dan kun je ook kiezen voor een inspectie zonder certificaat. Deze inspecties verlopen iets anders. Bij inspecties zonder certificaat kom ik ook jaarlijks onaangekondigd langs, maar worden producten voor microbiologisch onderzoek alleen meegenomen als jij dat wilt en wordt er geen herhaalbezoek ingepland. Aan de hand van de bespreking met jou en je personeel en de rapportage kun je de eventuele verbeteringen doorvoeren.
Inspectie combineren met winkelbeoordeling
Sommige klanten willen graag weten wat de uitstraling van hun winkel is en combineren een hygiëne-inspectie met een winkelbeoordeling. Het geeft jou als ondernemer of manager een goede indruk van de situatie in jouw winkel(s). Samen met je medewerkers leer je waar de zwakke plekken liggen en hoe je deze kunt verbeteren. Voor zo’n beoordeling maak ik foto’s en schrijf ik op wat mij opvalt. Daarna maak ik een rapport waardoor je een goed beeld krijgt waar mogelijkheden voor verbetering zijn en waardoor je wellicht meer gaat verkopen.
Wist je dat…
… we bij FoodBase streven naar continue verbetering. Om dit te waarborgen hebben wij een certificering op het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001:2015.
Meer weten?
Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan of neem contact met ons op. Mail info@foodbase.nl, bel 0317-471234 of vraag een offerte aan via de bestelknop.