
Voedselveiligheid
Wat drijft jou om je voedselveiligheid op orde te hebben? Of je het nu doet voor jezelf, je klanten, andere afnemers of voor de NVWA; met FoodBase wordt voedselveiligheid een zorg minder én het visitekaartje van jouw versonderneming.
FoodBase biedt tools, advies, inspecties én trainingen voor jou en je team. Of je nou je hele proces wilt herzien, of de basis al goed op orde hebt en bijvoorbeeld alleen je personeel beter wilt trainen; wij helpen jou de voedselveiligheid op scherp te zetten. Ga je voor een certificaat? Dan kun je dat met trots aan klanten en afnemers laten zien.
Vraag een geheel vrijblijvend 'Rondje door de zaak' aan. Onze vakmensen doen in 30 minuten een rondje door je zaak en geven praktische tips waar je direct iets aan hebt.
Uitgelichte artikelen

Welk voedselveiligheid systeem past bij mijn bedrijf?
Lever je als (ambachtelijk) voedselproducent producten aan derden, zoals retailers, groothandels of distributeurs? Dan krijg je te maken met aanvullende eisen op het gebied van voedselveiligheid. De reguliere hygiënecode die volstaat voor verkoop in je eigen winkel of productie voor directe consumptie, is vaak niet meer voldoende.

De 4 tips om plaagdieren buiten de deur te houden
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet een toename in het aantal spoedsluitingen van voedselbedrijven als bakkers, horeca en buurtsupers in verband met plaagdieren. In de meeste gevallen was er een muizenprobleem, maar er is ook overlast van bijvoorbeeld ratten en kakkerlakken geconstateerd. Ook FoodBase hygiëne-inspecteur Lobke van Veenendaal komt tijdens haar dagelijkse inspectierondes regelmatig uitwerpselen van bijvoorbeeld muizen tegen. Omdat het een vervelend en hardnekkig probleem is, zeker in deze tijd van het jaar, helpt Lobke je graag op weg en deelt ze haar tips om plaagdieren buiten de deur te houden.

Hoe ga je om met medewerkers met nagellak of nepnagels?
Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je als versondernemer het beste om kunt gaan met medewerkers die nagellak of nepnagels dragen. In de meeste hygiënecodes is hier al regelgeving over opgenomen, maar soms blijft het bij een advies. Onze hygiëne-adviseur Martin Riemersma geeft tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw medewerkers zich aan de adviezen houden.